Dzień 1

Przylot do Dublina, spotkanie z przewodnikiem, przejazd do hotelu i indywidualny, wieczorny spacer po mieście.

Dzień 2

Pełne irlandzkie śniadanie w hotelu
Wizyta w Browarze Guinnessa.
Browar Guinnessa w Dublinie to największy w Europie browar produkujących piwo typu stout i siedziba muzeum – Guinness Storehouse. Otwarty w 1904 roku budynek był zbiornikiem wykorzystywanym do przechowywania i fermentowania najsłynniejszego stouta na świecie. Dzisiaj to wyjątkowe muzeum ukazujące historię Guinnessa.

Zwiedzający poznają tajniki produkcji piwa, sposoby jego transportu, reklamowania i sprzedaży w ponad 150 krajach na całym świecie. Zwiedzanie kończy się w Gravity Bar na 7 piętrze, gdzie skosztować można oczywiście świeżutką pintę Guinnessa. W Guinness Storehouse znajdują się restauracja, dwa bary oraz markowy sklep.
Lunch w lokalnej restauracji lub pubie

Wizyta w Old Jameson Distillery

Destylarnia whiskey Jameson znajduje się w samym sercu Dublina w dzielnicy Smithfield. Stary magazyn jęczmienia, niegdyś główne miejsce destylacji zostało wyremontowane i zamienione w 1998 roku zmienione na muzeum. Zwiedzanie starej destylarni rozpoczyna film wprowadzający w tajniki produkcji i historię whiskey Jameson, podczas zwiedzania z przewodnikiem odkrywa się tajniki przygotowywania słodowego zacieru, fermentacji, destylacji, dojrzewania i butelkowania. Kulminacją wizyty jest oczywiście degustacja whiskey Jameson w barze.
Wolny czas w mieście.
Kolacja i powrót do hotelu.

Dzień 3

Pełne, irlandzkie śniadanie w hotelu.
Wyjazd z hotelu na całodniową wycieczkę z whiskey w roli głównej.

Wizyta w Destylarni Kilbeggan
Destylarnia w Kilbeggan została założona w 1757 roku, uznaje się, że jest to najstarsza licencjonowana destylarnia whiskey na świecie. Dzisiaj w budynkach destylarni znajduje się otwarte przez cały tydzień muzeum. Istnieje możliwość wyboru zwiedzania z przewodnikiem lub indywidualnie. Zwiedzanie trwa ok. 40 minut ukazując wszystkie elementy powstawania trunku, a trasa kończy się oczywiście degustacją lokalnego wyrobu.
Lunch w lokalnym pubie/restauracji lub w drodze do Tullamore
Wizyta w Destylarni Tullamore
Tullamore Dew Heritage Centre to miejsce poświęcone nie tylko produkcji whiskey Tullamore, likieru Irish Mist, ale także rozwoju miasta. Muzeum jest interaktywne pozwalające nie tylko na podziwianie, ale i nieomal dotykanie historii regionu. Zwiedzanie kończy się degustacją whiskey Tullamore i likieru Irish Mist.
Powrót to Dublina, kolacja w hotelu.

Dzień 4

Pełne, irlandzkie śniadanie w hotelu.
W zależności od godziny wylotu, czas wolny w Dublinie
Przejazd na lotnisko
Wylot do Polski