Rzym – la dolce vita!
Nie można choć raz w życiu nie zobaczyć Rzymu, wyjątkowego miasta, które cierpliwym i wytrwałym powoli odsłania swoje kolejne oblicza.
Inne usługi Bissole: Ubezpieczenia Hotel Kołobrzeg Wyjazdy Golfowe
+48 71 712 39 26
Inne usługi Bissole:
Ubezpieczenia Hotel Kołobrzeg Wyjazdy Golfowe
Nie można choć raz w życiu nie zobaczyć Rzymu, wyjątkowego miasta, które cierpliwym i wytrwałym powoli odsłania swoje kolejne oblicza.
Największa wyspa Morza Śródziemnego – Sycylia pełna jest niezwykłych miejsc, zabytków, owianych mitami i legendami, mieszanki tradycji i kultur. Już od czasów starożytnych była nazywana Wyspą Słońca,
Podobno życie na Sardynii chroni przed depresją i gwarantuje szczęście – to nie hasło reklamowe, ale ustalenia naukowców, którzy od lat szukają przyczyn znakomitej kondycji i aktywności tutejszych stulatków. Proponujemy wyprawę na wyspę długowieczności!
Jak powiedział Ernest Hemingway „Paryż to ruchome święto”. Faktycznie, każdy dzień pobytu w tym niezwykłym mieście może być jak święto i na pewno jest to jedno z takich miejsc, które każdy przynajmniej raz w życiu powinien zobaczyć.
Słońce i lawa, białe domki jak kostki cukru, niebieskie kopuły kościółków, intensywnie szmaragdowe Morze Egejskie ze słynną kalderą wulkanu tworzą fantastyczne pejzaże Santorini.
Laponia to kraina leżąca w północnej Finlandii, w części poza kręgiem polarnym. Jest miejscem dzikim i słabo zaludnionym, do którego dostępu broni surowy klimat i groźna przyroda.
Dlaczego „więcej niż Wenecja”? Otóż znajduje się tutaj więcej mostów niż w Wenecji, Londynie czy Amsterdamie, bo około 2,5 tysiąca. To najbardziej morskie, nie leżące na morzem, miasto.
Z czym kojarzy nam się Kolumbia? Z kawą, z narkotykami i z poszukiwaczami skarbów pokroju Indiany Jones’a. Większość skarbów dawnych Indian została już zapewne odkryta, choć zdecydowanym skarbem są wciąż szmaragdy.
Jedną z rzeczy, z których bezsprzecznie słynie Gruzja jest wino. Jest ona uznawana za najstarszy region winiarski na świecie. Tradycja winiarska liczy sobie tutaj około 7 tys lat.
Słoweńcy z wielka pasją podchodzą do swojej kuchni. Często celebrują swoje dania czy wina podczas licznych regionalnych festiwali i świąt. Także chętnie dzielą się swoją wiedzą i swoim bogactwem kulinarnym.